47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Ponedeljek, 28 Oktober 2013 13:18

KTM-ovi RC-ji za mlade

Objavljeno v Motor - novice
Oceni članek
(0 glasov)

Na spletu so se prav tako predčasno pojavile slike treh KTM-ovih športnih modelov iz serije RC, in sicer RC125, RC200 ter RC390, obe šibkejši različici pa v osnovi izvirata iz najzmogljivejšega modela od naštetih. Vizualno so si vsi trije modeli izjemno podobni, prav tako pa si v osnovi delijo tudi enak pogonski agregat, katerega je izdelal indijski partner Bajaj.

O podrobnostih oz. točnih informacijah se za sedaj uradno še ne ve nič, vendar pa lahko predvidevamo, da bo se bo veliko tehničnih podatkov ujemalo s tistimi, od različic Duke. Vse tri različice imajo že nameščen sedež za sovoznika, za mlade ljubitelje tovrstnih modelov, ki imajo v sebi nekaj popotniškega duha, pa je pripravljen tudi takšen kit iz programa dodatne opreme PowerParts.

Neuradni podatki, ki so že znani za najzmogljivejšo različico izvirajo iz Kanade oz. KTM-ovega predstavništva tam. Motocikel naj bi povsem ustrezal imetnikom vozniškega dovoljenja A2, kar pomeni 48 KM ali 0,2 kW na kilogram teže. Ker tehta motocikel le 147 kg, pomeni da največja moč agregata znaša 32 kW (43 KM), tako da ustreza pravilo 0,2 kW na 1 kg teže. Jeklen cevni okvir modela je zelo podoben tistemu iz različice Duke, le da je modificiran tako, da je bolj prilagojen dinamiki in ergonomiji športnega modela. To pomeni večjo oddaljenost od tal, drugačen kót vpetja vilic (66,5 stopinj) in manjšo medosno razdaljo. Spredaj je na okvirju nameščeno WP vzmetenje, in sicer vilice premera 43 mm s 125 mm hoda, zadaj pa je neposredno na alu. nihajno roko, ki naj bi nudila izjemno torzijsko čvrstost, vpet WP blažilec s 150 mm hoda.

Voznik pridobiva informacije iz povsem digitalnega LCD prikazovalnika, slednji pa naj bi prikazoval vse potrebne informacije, od stanja goriva, pa do izbrane prestave in opozorilnega indikatorja za servis. Med voznikom in krilom se nahaja 10 l posoda za gorivo, ki vključuje že 1,5 l rezerve, voznik pa sedi na 820 mm visokemu sedežu. Motocikel ima nameščena 17-palčna platišča s pnevmatikami širine 110 mm spredaj ter 150 mm zadaj, za zaviranje pa od podpori serijsko nameščenega ABS sistema skrbi zavorni komplet, sestavljen iz štiribatne radialno vpete čeljusti ter 300 mm koluta spredaj in enobatne zavorne čeljusti s kolutom premera 230 mm zadaj.

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player