47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Sreda, 12 Junij 2013 00:00

Za enduraše

Objavljeno v Novice
Oceni članek
(0 glasov)

Sinisalo je finsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo motoristične zaščitne opreme. V sklopu svoje nove 2013 enduro kolekcije predstavljajo motoristični komplet, ki naj bi vseboval vrhunsko tehnologijo in funkcionalnost za voznike tega športa, tu je Enduro XTR.

Širok spekter uporabe tovrstnih motociklov je predstavljal pravi izziv pri izdelavi tega motorističnega oblačila. Kot pravijo pri podjetju, zato ni pomembno ali se le ležerno vozite s terenskim motociklom in uživate v okolici ali pa sodelujete na ekstremni enduro dirki, njihova jakna naj bi bila primerna za oboje.

Pri izdelavi jakne so za zunanjo površino uporabili material z vlakni iz poliestra (600D), saj naj bi bil ta zelo odporen na obrabo, poleg tega pa so najbolj izpostavljeni predeli še dodatno ojačeni. Na kolenih se tako na primer nahaja balistični najlon (1680D) in na vročino odporen kevlar, medtem ko je dodatna plast 1000D poliestra nameščena na predelu hlač, ki je v stiku s sedežem. Enduro komplet se ponaša še s Hipora membrano, kar naredi hlače in jakno zračne, a hkrati vodoodporne, notranjost z mrežico pa bi morala doprinesti k večji meri udobja. Sistemu ventilacije so namenjene tudi zadrge, s pomočjo katerih se lahko nadzira odprtost zračnih rež in posledično dotoka zraka.

Komplet za enduro se lahko nadalje pohvali še z velikim številom žepov, v katere je moč shraniti razne priročne drobnarije, za varnost pa je poskrbljeno z vgrajenimi ščitniki. Ko smo že pri varnosti, lahko omenimo še to, da je ovratnik na jakni dizajniran na način, ki dopušča uporabo ščitnika vratu. Robovi hlač so narejeni tako, da preprečujejo vstop vetra ali vode, dodatna možnost nastavitve širine in raztezni predeli pa še nadalje prispevajo k večji stopnji udobja.

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player