47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Četrtek, 04 Oktober 2012 10:41

Najhitrejša preklopna čelada do sedaj

Objavljeno v Predstavitve
Oceni članek
(0 glasov)

Z novo čelado C3 Pro, Schuberth predstavlja prvo čelado za touring, ki je primerna tudi za športne voznike. Aerodinamično optimizirana za visoke hitrosti, z dvema vgrajenima antenama za boljšo komunikacijo in radijski sprejem. To je najtišja preklopna čelada v Schuberthovi zgodovini.

Tiha, majhna, kompaktna. To so lastnosti, ki so veliko let zaznamovale Schuberthovo C3 preklopno čelado in jo postavile v sam vrh popularnosti med preklopnimi čeladami. C3 čelada je postala referenčni model celotni industriji. Na motorističnem sejmu INTERMOT, Schuberth predstavlja popolnoma prenovljeno različico poimenovano C3 Pro, ki združuje vse novosti in zmagovalne lastnosti njegovega prednika. C3 Pro ima spojler, razvit v Schuberthovem zračnem tunelu, ki je prva izbira za uporabnike preklopne čelade pri visokih hitrostih. Čelada je primerna tako za turing motoriste kot za športne voznike. Dve prednastavljeni anteni omogočata visoko kvaliteto komunikacije v radiju 700 m in zagotavljajo optimalni radijski sprejem tudi med hitro vožnjo. Obe anteni sta kompatibilni s Schuberthovo registrirano blagovno znamko komunikacijskega sistema SRC SystemTM. Izboljšana notranja podloga iz visokokvalitetnih mikrovlaken in Coolmax-a® in izpopolnjeno ventilacijo omogoča popolno udobje tudi pri daljših vožnjah. Z glasnostjo samo 82 dB (A), je nova C3 Pro najtišja Schuberthova čelada do sedaj. C3 Pro preklopna čelada je bila optimizirana na 23 načinov in bo naprodaj od oktobra 2012 za 595 evrov. SRC SystemTM bo na voljo za 345 evrov.

 

Od izdelka za zbiratelje do najbolj prodajanega izdelka

Schuberth je prvo preklopno čelado predstavil leta 1998 z imenom Concept. Od takrat dalje je vsaka nova generacija izdelkov revolucionalizirala tržišče preklopnih čelad. Concept je navdušil z neverjetno udobnostjo, saj je imel vizir, ki se je lahko uporabljal neodvisno od predela za brado. Čelada C2 je bila razvita v aeroakustičnem tunelu in je leta 2002 kraljevala kot najtišja čelada na tržišču. Čelada C3, ki je bila predstavljena leta 2008, je popolnoma spremenila mišljenje o nerodni preklopni čeladi in se predstavila kot kompaktna in lahka.

"V zadnjih 15 letih smo naredili preklopne čelade, ki so nekoč bili le izdelek za zbiratelje, dodali novosti in izboljšave in jih razvili tako, da se jih lahko uporablja na več načinov, kar ceni večina motoristov. Čelada C3 je trenutno na vrhu pri uporabi na gorskih prelazih, vendar odkrivamo, da jo uporablja tudi vedno več motoristov tudi med navadno vožnjo, kar nas je opogumilo, da v našem zračnem tunelu izboljšamo aerodinamiko C serije. Tako lahko sedaj čelado brez težav uporabljajo tudi športni vozniki" je povedal Marcel Lejeune, izvršni direktor nemškega podjetja, ki izdeluje čelade, ob predstavitvi novega izdelka v Kölnu.

 

Tiha, majhna, kompaktna – sedaj tudi hitra

To so lastnosti nove C3 Pro čelade. S pridobitvijo značilne moči spojlerja, ki omogoča, da v vetru ostaja čelada na mestu, tudi pri vožnji z visoko hitrostjo. Čelada se ne trese in se ne dviguje.

Ob tej ključni novosti v dizajnu školjke čelade, je bila C3 popolnoma prenovljena v 23 točkah. Poseben poudarek je v kvaliteti notranje podloge z mešanico materiala iz Coolmax-a® in mikrovlaken za popolno udobje tudi pri daljših vožnjah. Vse dele lahko seveda odstranimo in operemo.

Hlajenje je omogočeno z ventilacijo za glavo in v predelu pri bradi. Pretok zraka je 9 litrov na sekundo pri 100 km/h. Z glasnostjo le 82 dB(A), novi C3 Pro premaga vse rekorde, ki jih je postavil v zvezi z aeroakustiko.

 

Pripravljen sprejemnik

Tako kot je leta 2011 izšla integrirana čelada S2, ima tudi nova C3 Pro vgrajeni anteni za izboljšan Bluetooth® in FM radio sprejem. Anteni sta prednastavljeni za uporabo s SRC SystemTM komunikacijskim sistemom, ki je vgrajen v čeladeo in lahko preko intercom konference deluje med 3 uporabniki na daljavi do 700 metrov. Podpira Bluetooth® naprave, kot je mobilni telefon, satnavs ali MP3 player. Najpomembnejše funkcije lahko upravljamo z govorom.

Novi C3 Pro je na voljo v specializiranih prodajalnah od oktobra z začetno ceno 595 evrov. Na voljo bo v naslednjih barvah: črna z visokim sijajem, bela z visokim sijajem, mat črna in metalno srebrna. Druge barve bodo sledile z otvoritvijo nove sezone leta 2013.

(Besedilo: PR)

Več prispevkov iz kategorije:
« Nega usnja

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player