47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Ponedeljek, 11 Maj 2009 23:48

Preizkusili smo: Honda replika kombinezon

Objavljeno v Testi
Oceni članek
(0 glasov)
thumb_repsol95Poleg motornih koles, pri Hondi svojim privržencem nudijo tudi celotno paleto oblačil. Najdemo vse, od ženskega spodnjega perila, poletnih kratkih majic, puloverjev in jaken, do motoristične, namenske opreme. Vse to se skriva pod imenom – Honda Fashion. Iz tega segmenta nedvomno izstopa Hondin replika kombinezon. Preizkusili smo ga in bili, lahko rečem presenečeni.

Oko najprej pritegne barvna kombinacija Hondinega replika kombinezona. Barvno in grafično usklajen z barvami Repsola in se tako odlično poda k CBR1000RR Repsol replica. Na voljo je le kot dvodelni kombinezon, kar pa je z vidika večine motristov uporabnejše, predvsem pa bolj praktično. Na oko deluje malce grobo, z klasičnimi inmalce debelejšimmi šivipa okorno.

A, preseneti že ob dotiku, saj je usnje debeline 1.3/1.5mm presenetljivo mehko in prijetno. Zaščita, seveda CE, na komolcih, ramenih, kolenih, bokih, ter dodatna zaščita trtice se dopolnjuje z mehkejšo peno, ki služi kot predpriprava za ščitnik hrbtenice.

repsol94

Jakna kombinezona ima poleg dandanes popularne aerodinamične grbe, še air vent sistem prezračevanja

Všitki iz elastike in kevlarja, ki povečajo in izboljšajo gibljivost med vožnjo, ob enem pa omogočijo boljšo prekrvavitev glavnih arterij, so na notranji strani rokavov in hlačnic. Iz koraka so le ti potegnjeni proti bokom, po vzoru enodelnih dirkalnih kombinezonov. Vožnjaoz.uporaba je tako dosti bolj udobna, iztegovanje kolen in presedanje v zavojih pa bistveno lažje.

Jakna kombinezona ima poleg dandanes popularne aerodinamične grbe, še air vent sistem prezračevanja. Le ta zrak zajema na sprednji, zgornji strani prsi skozi vstope, ki jih z zadrgo lahko odpremo ali zapremo in ga na hrbtni strani jakne, v višini lopatic skozi gumijaste izstope iz jakne izpusti. Jakna postane tako prijetno zračna. Pri izdelavi kombinezona je uporabljen enojni ali dvojni klasični način šivannja, na najbolj izpostavljenih mestih (npr. na bokih, zunanji strani rokavov-komolci, kolenih…), pa je uporabljen trojni šiv. Z njim so se izognili značilnemu robu, ki nastane ob klasičnih šivih. Šiv je tu tako raven, že omenjenega roba ni in trenje ob stiku kombinezona z podlago, ob padcu je manjše, posledično seveda tudi poškodbe.

thumb_kombinezon16

thumb_kombinezon15

Omeniti je potrebno tudi popolnoma snemljivo notranjo podlogo. Le ta je večinoma snemljiva pri enodelnihVšitki iz elastike in kevlarja skrbijo za večjo gibljivost. Všiti so na najbolj gibljiva mesta, na notranjo stran rokavov in hlačnic. S sprednje strani v koraku so potegnjeni na stran, proti bokom, iztegovanje kolena v zavojih, je tako bistveno lažje. kombinezonih, dvodelni Hondin replika kombinzon pa je tu prijetna izjema. Z zadrgo in ježki notranjost kombinezona enostavno odstranimo in operemo ter se tako znebimo, predvsem neprijetnih vonjav. Kombinezon je sicer klasično krojen, ne v posebnem dirkaškem kroju, a je kljub temu vožnja v njem prijetna in udobna tako na superšportnih motorjih, katerih barve prevzema, kakor na tistih z klasičnejšo, pokončnejšo držo. Malce težje je v začetku le presedanje v zavojih in iztegovanje kolen, a se tudi to presenetljivo hitro, že z nekaj urno vožnjo bistveno izboljša. Privrženci Japonske znamke, ki bi radi izgledali kot D. Pedrosa, morda H. Hayden pred letom dni, ali tisti, ki vas ob spominih na M. Doohana daje nostalgija, boste z nakupom Hondinega replika kombinezona ne samo izstopali iz množice, temveč bili z njim tudi zadovoljni. Najboljši pač slabega ne izdelujejo.

thumb_kombinezon10 thumb_kombinezon12 thumb_kombinezon6 kombinezon5 thumb_kombinezon14
thumb_kombinezon17 thumb_kombinezon4 thumb_kombinezon13 thumb_kombinezon7 thumb_kombinezon9
thumb_kombinezon8 thumb_kombinezon11 thumb_kombinezon1 thumb_kombinezon2 thumb_kombinezon3
Uvoznik

thumb_as_domzale_logo

Več prispevkov iz kategorije:
Preizkusili smo: Stylmartin Sonic RS »

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player