47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Petek, 19 Julij 2013 06:25

Ali pri Yamahi pripravljajo trikolesnik?

Objavljeno v Novice
Oceni članek
(0 glasov)

Pri Yamahi Motor Co. so v prvi polovici meseca julija sestali z investitorji in na predstavitvi so prisotne presenetili z enim od projektov, ki bi dejansko znal postati realnost v serijski proizvodnji, in sicer trikolesno vozilo, ki so ga na predstavitvi poimenovali LMW oz. Leaning Multi-Wheeler, torej več kolesno vozilo z možnostjo nagiba.

Yamahin projekt LMW oz. Leaning Multi-Wheeler Yamahin projekt LMW oz. Leaning Multi-Wheeler

Na žalost prototipni model ne deluje takšen, kot so ga prikazali pri konceptu Tesseract (štirikolesnik), vendar pa gre za športni trikolesnik, ki se bo na trgu spopadel s priljubljenim modelom Piaggio MP3 in njegovima rivaloma, Quadrom in Peugeotom.

Model se v serijski različici pričakuje že leta 2014, pred tem pa bi lahko bil trikolesnik prikazan na salonu EICMA ali pa tokijskem salonu, konec leta. Za sedaj ni znanih še nobenih podatkov, pričakuje pa se, da naj bi trikolesnik imel pogonski agregat med 300 in 400 ccm, s čimer bi bil neposredni konkurent omenjenim modelom, čeprav bi glede na umestitev v tabeli lahko pričakovali tudi večjo prostornino z večjimi zmogljivostmi.

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player