47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Sreda, 11 September 2013 08:03

BMW C-evolution lansiran

Objavljeno v Novice
Oceni članek
(0 glasov)

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu so pri BMW-ju napovedali, da gre njihov C-evolution električni skuter v serijsko proizvodnjo. Model je bil kot koncept predstavljen že lansko leto, sedaj pa se s trenutnimi smernicami in sredstvi prevoza na alternativne pogone v sklopu BMW-jeve politike ta trend nadaljuje.

Glede na to, da je bil skuter predstavljen na avtomobilskem salonu in ne motorističnem, je nekako jasno, na katero ciljno skupino se obračajo pri BMW-ju, kar pa ne pomeni, da tudi katerega od »klasičnih« motoristov BMW-jev izdelek ne bo zanimal. Pri bavarskem gigantu so bili zelo pazljivi glede umestitve izdelka na trg, saj so, vsaj za evropski trg, moč skuterja klasificirali v razred 11 kW (15 KM), kar je dovolj za vožnjo že za imetnike A1 vozniškega dovoljenja, to pa pomeni, da skuter v nekaterih državah lahko vozijo že imetniki B vozniškega dovoljenja, v nekaterih pa je potrebno za izpit A1 le opraviti teoretični CCP izpit. Najvišja moč, ki jo je sposoben pridelati električni agregat znaša 35 kW (48 KM) in 72 Nm navora, kar je dovolj tudi za imetnike vozniških dovoljenj A2, s čimer pri BMW-ju dejansko ciljajo na vse uporabnike, ki lahko vozijo motocikle oz. skuterje, zmogljivejše od 11 kW.

Glede zmogljivosti so pri BMW-ju navedli, da skuter pospeši od 0 do 50 km/h v 2,7 s, do 100 km/h pa potrebuje 6,2 s. Končna hitrost je elektronsko omejena na 120 km/h. Če se vam zmogljivosti ne zdijo nič kaj posebnega, je razlog verjetno v tem, da ima skuter kar 265 kg teže, kljub temu da ima le 8 kWh baterijo. Poleg visoke teže je ena od pomanjkljivosti tudi avtonomija, ki znaša največ 100 km. Polnjenje poteka štiri ure preko 220V/12A električne vtičnice oz. tri ure, če uporabljamo 220V/16A vtičnico. O sami ceni se ne ve še nič, vendar glede na to, da gre za BMW-jev izdelek, ta ne bo nizka.

Video

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player