47-fuel Cene goriv (od 10.12.2013)
95 oktanski 98/100 oktanski dizel
1,446 € 1,483 € 1,387 €
Torek, 08 Oktober 2013 09:56

Kawasaki vstopa v svet skuterjev

Objavljeno v Novice
Oceni članek
(0 glasov)

Kawasaki je dejansko do sedaj veljal za edinega japonskega proizvajalca, ki je v svojem proizvodnem programu držal le motocikle, vsaj za evropske in ostale zahodne trge, vključno z ZDA. No, sedaj se je zgodba spremenila, saj naj bi s Kawasakijevo značko lahko videli maksi skuter tudi od zelenih, v osnovi pa naj bi njihov model izhajal iz Kymcovega modela.

Kawasakijev novi maksi je najprej opazil italijanski medij Insella, ki je novega Kawasakijevega dvokolesnika ujel ravno na prizorišču snemanja reklame in kot je razvidno iz slike, je mogoče jasno videti, za katerega proizvajalca gre. Je zeleno-črn in ima Kawasakijev napis, ki se nahaja nad integriranim sprednjim smernikom.

Novi maksi poganja 300-kubični enovaljni pogonski agregat, ki izvira iz modela Kymco Downtown 300i, kakor turi izpušni sistem, podrobnejši pregled pa še razkrije, da Kawasakijev maksi od tajvanskega modela uporablja povsem enako prednje in zadnje vzmetenje. To sicer niti ni tako nenavadno, glede na to, da Kymco izdeluje nekatere agregate manjše prostornine za Kawasaki, zaradi česar tudi ni nenavadna takšna »stilska« preobrazba in pa dejstvo, da je Kawasakijev J300, kot se bo imenoval, dejansko le preoblečena različica modela Downtown 300i.

To pomeni, da bo 300-kubični vodno hlajen štiritaktni enovaljnik postregel s 30 KM, kar bo skuter pognalo do nekje 150 km/h končne hitrosti. Teža Kaymca znaša 179 kg in ni razloga, da bi bil bila Kawasakijeva različica kaj pretirano težja ali lažja, vsekakor pa se ve, da se bodo na modelu nahajale ABS zavore. Poleg imena J300 so pri Kawasakiju registrirali tudi ime J1, kar nakazuje, da prihajajoči skuter ne bo edini v razširjeni Kawasakijevi družini, kako se bo ideja transformacije Kymca v Kawasaki obnesla v praksi, pa bomo še videli.

Več prispevkov iz kategorije:
« BMW C-evolution lansiran

Za komentiranje se prosim prijavite!

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player